Het is misschien wat voorbarig, maar de driedaagse tour door de Andes was echt wel het hoogtepunt van onze reis. We gingen in een groep van 4 jeeps met in elk 6 personen van San Pedro de Atacama in Noord Chili naar Uyuni in Bolivia. En het was echt fantastisch. Nauwelijks in woorden te beschrijven. We zagen het ´witte´ meer, het ´groene´ meer, het ´rode´ meer en het ´gele´ meer. Het wiite meer was zo helder dat de bergen rondon erin weerspiegeld werden en je nauwelijks kon zien wat de echte en wat de weerspiegelde bergen waren. Rondom was het wit van het zout. En dan de legio flamingo´s.


Het groene meer was ook zo helder, maar groen vanwege het koper uit de bergen. Het rode meer was rood vanwege de micro-organismen en het gele van de sulfer. Rondom de bergen in allerlei kleurschakeringen. En telkens de vele flamingo´s in het water en op het land de lama´s en de vicuna´s. Op 4800 meter hoogte bezochten we de geysers. We zagen vulcanen, rotspartijen, metershoge cactussen en uiteindelijk de zoutvlakte van Uyuni. En dat alles tussen de 4000 en 4500 meter hoogte in de Andes. Ik wist niet dat er zoiets moois bestond. We hebben genoten. De eerste nacht sliepen we met z´n zessen op een slaapzaal, erg primitief. De tweede nacht sliepen we in een zouthotel. Daar hadden we wel een tweepersoons kamer.
We kwamen na drie dagen om ongeveer 15.00 in Uyuni aan dat zich opmaakte voor het carnaval. We werden bekogeld met waterballonnetjes. We boekten de nachtbus naar La Paz, waar het ook carnaval was en we ook nog eens bespoten werden met schuim. Het was erg druk, maar wel gezellig. We zijn maar een nacht gebleven, want de volgende dag namen we de bus naar Copacabana aan het Titicacameer. We hebben een hotel aan het meer. Morgen bezoeken we Isla del Sol, het geboorte-eiland van de Inca´s. Woensdag gaan we naar Puno, vanwaar we de rieteilanden zullen bezoeken.
Copacabana is erg klein, maar gezellig. De Bolivianen vind ik geen aardige mensen. Ze kijken ook niet blij of vriendelijk, maar duidelijk gehard door het zware bestaan hier zo hoog in de Andes.
We genieten nog steeds volop van onze reis, maar zien duidelijk het einde al in zicht komen.
Van Puno vliegen we naar Lima. Cusco laten we in zijn geheel liggen voor een volgende keer.