Op weg naar Epidavros bent u al over het Kanaal van Korinthe gekomen en misschien zelfs uitgestapt om over de voetgangersbruggen heen en weer te lopen.
Het moderne stadje Korinthe ligt 4 kilometer voorbij het kanaal. Wanneer u er vanuit Epidavros naartoe rijdt, gaat u linksaf de snelweg op en neemt u na 4 kilometer de afslag Korinthe. Het is een leuk stadje om te winkelen en heeft een gezellige boulevard met veel eetgelegenheden.Apollotempel Voor het antieke Korinthe neemt u vanaf het Kanaal de snelweg richting Patras en dan de tweede afslag richting Antiek Korinthe. Hierna volgt u de borden. U kunt ervoor kiezen eerst Akrokorinth op de berg te bezoeken. Vanaf deze berg, die al van verre is te zien, heeft u een fantastisch uitzicht op de omgeving en is een bezoek meer dan waard.
De opgraving in de vlakte is eveneens de moeite waard. De enorme zuilen zijn overblijfselen van de beroemde Apollo-tempel. U ziet de plek waar de apostel Paulus de Korinthiers toesprak en loopt over de Lechaionweg die vroeger naar de haven liep. Korinthe was in de oudheid een beroemde havenstad met twee havens, één aan de Golf van Korinthe en één aan de Saronische Golf. In het museum zijn veel voorwerpen te zien, waarvan het mozaïek van Bacchus wel heel bijzonder is. Ook ziet u veel aardewerk, waar Korinthe beroemd om was. Alles bij elkaar krijgt u een goed idee van de omvang die deze stad in de oudheid had.