Vanavond zijn we in Lima aangekomen vanuit Puno.
We hebben het Titicacameer uitgebreid gedaan, omdat we Cusco en Michu Picchu hebben laten schieten. Dat gaan we een volgende keer doen.
Vanuit Puno hebben we de eilanden in het Titicacanmeer bezocht. Eerst zijn we naar de rieteilanden geweest, waar de Purosindianen wonen. Deze indianen wonen op eilanden van riet, in huizen van riet, varen in boten van riet, eten riet, kortom, zijn helemaal afhankelijk van het riet. Tegenwoordig leven ze ook van het toerisme. Voor mij was het wat erg toeristisch, maar toch interessant om te zien en vooral verbazingwekkend hoe deze mensen leven.

Na de Puros eilanden gingen we naar Amantani, waar we bij een lokale indianenfamilie verbleven. Deze indianen leven zonder gas, water en elektriciteit. We hadden een kamertje, waar alleen een kaars stond. Gelukkig hadden we onze hoofdlamp bij ons. We maakten een wandeling naar het hoogste punt van het eiland om de zonsondergang te zien. Helaas was het inmiddels zwaar bewolkt, maar het uitzicht was wel mooi. Jammer was dat het ´s avonds erg hard begon te regenen en te onweren. Zo viel onze dansavond letterlijk in het water. We gingen dus erg vroeg slapen en werden met de familie erg vroeg wakker. Zonder licht leeft men van zonsondergang tot zonsopgang.
We vertrokken om 8.00 uur en voeren naar Taquila-eiland. Ook daar maakten we een flinke wandeling over het eiland en de gids vertelde veel over de gewoonten van de lokale bevolking daar. We kwamen groepen bewoners tegen die dansten en muziek maakten. Het is nog steeds carnaval hier.
Ook toen we weer in Puno terug waren werden vielen we midden in de carnavalsactiviteiten. Deze bestonden vrijdagavond vooral uit het met schuim bespuiten van iedereen die zich op straat begaf. Ook wij moesten eraan geloven.
Vanmorgen zijn we nog naar de plaatselijke markt geweest. We kochten vier gekookte kwarteleitjes voor een soles. Erg lekker. We vlogen om 17.00 uur naar Lima en dankzij de taxichauffeur zitten we nu in een hostel in Miraflores, een bekende wijk in Lima. Morgen gaan we Lima verkennen. We blijven twee nachten.
Het is het eindpunt van onze reir van Zuid (Ushuaia) naar Noord, Lima dus. Het was erg boeiend de veranderingen te zien in landschap, bevolking, klimaat e.d.
De laatste week gaan we genieten van de warmte, want zo hoog in de Andes was het vooral ´s nachts erg koud.