Hier in Noord Chili hebben minder internetfaciliteiten dan in het zuiden. Vandaar dus ook wat minder blogmogelijkheden. Maar hier weer een bericht van ons uit San Pedro de Atacama. Noord Chili en dichtbij de Boliviaansa grens.
Vanuit Santiago zijn we naar Antofagasta gevlogen en vandaar met de bus door de Atacamawoestijn naar dit leuke, maar toeristische stadje.
Waarom zo toeristisch? Het is een oase op de rand van de Atacamawoestijn met de maanvallei en het Andesgebergte. Er is hier veel te doen en te zien. Er zijn allerlei tours en sportievelingen kunnen gaan zandboarden of mountinbiken.

Vanmorgen werden we om 4.45 opgehaald en zijn we naar de geysers geweest. Twee uur rijden door het donker over een weg waar de ´route 40´ in Argentinie comfortabel bij was. Maar het was de moeite meer dan waard. Wat een bijzonder landschap. Overal kwam stoom en water uit de grond. We kregen een ontbijt met eieren gekookt in het warme geyserwater en warme chocolademelk. Heerlijk, want het was bar koud op 4300 meter hoogte in de Andes. Pas toen de zon opkwam werd het warmer, maar dan wordt de geyseractiviteit veel minder. Op de terugweg zagen we lama´s, vicuna´s, een nandu en een vos en stopten we in een klein dorpje, waar we lamavlees van het spit kregen.
Morgen vertrekken we hier weer. We gaan een tour doen van 3 dagen naar Uyuni in Bolivia. De tocht gaat door de Andes en over de zoutvlaktes. We zullen hele grote cactussen zien, flamingo´s en de tweede nacht slapen we in een zouthotel. Een hotel helemaal gebouwd van zout!!! We komen dan de 12e aan in Uyuni, waar we ook een of twee nachten zullen blijven. Vandaaruit is het 12 uur met de bus naar La Paz.
We zullen natuurlijk ook geen internetfaciliteiten hebben. In het eerste hotel waar we zullen overnachten hebben we zelfs geen warm water en elektriciteit. Dat wordt even afzien, maar we moeten er iets voor over hebben. We zijn benieuwd naar Bolivia.