Wanneer u vanuit Nafplio richting Argos rijdt, ziet u eerst halverwege rechts de oude Cyclopenmuur van de burcht van Tiryns. Deze kunt u bezoeken.
Argos is een gezellig winkelstadje. Er is op woensdag en zaterdag een grote markt. In het antieke theater worden sinds kort 's zomers voorstellingen gegeven en is verder vrij te bezoeken. Even buiten Argos ligt de burcht Larissa. De weg naar boven is prachtig evenals het uitzicht als u eenmaal boven bent.
Vanuit Argos richting het noorden is het nog 12 kilometer naar het beroemde Mycene, waarnaar een heel tijdperk (1700-1100 v.C.) genoemd is. Dit ommuurde paleiscomplex, in 1874 opgegraven door Heinrich Schlieman, behoorde aan de legendarische koning Agamemnon, de aanvoerder van het leger in de oorlog tegen Troje. De leeuwenpoort vormt de toegang tot het complex. Deze zeer druk bezochte opgraving is onlangs toegankelijker gemaakt door een betonpad, zodat ook mensen die slecht ter been zijn de top kunnen bereiken. Voorbij het paleis op de top is het een stuk rustiger en is zeker nog de moeite waard. Buiten de muren vindt u de koningsgraven. De Schatkamer van Atreus, waar het dodenmasker van Agamemnon is gevonden, ligt een paar minuten lopen vanaf het complex. Ook hier is een parkeerplaats en kassa. De ticket is voor beide sites. In het museum vindt u veel informatie over de opgravingen en o.a. ook een originele kopie van het beroemde dodenmasker.