Een dagje Athene vanuit Epidavros is goed te doen. Het is een kleine twee uur rijden tot de parkeerplaats in het centrum van de stad. Daar vandaan zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand. epi00074
Vanaf de Akropolis heeft u een prachtig uitzicht over de stad. U ziet het Parthenon, de tempel ooit gewijd aan Athene, de beschermheilige van de stad. Ook ziet u de Kariatiden, die het dak van het Erechtheon dragen. U ziet zelfs een stukje van het antieke Stadion en de tempel van Zeus. Naast de ingang kunt nu de Areopagus op, de plaats waar in de Oudheid de eerste rechtbank was gevestigd en waar de apostel Paulus zijn geloof verdedigde tegenover de Atheners. 
Op het kaartje dat u gekocht heeft voor de Akropolis, kunt u ook de andere opgravingen in het historische centrum bezoeken, zoals de Oude Agora met het museum in de stoa, de Romeinse Agora en de tempel van Zeus.
Naast de Akropolis ziet u het nieuwe Akropolismuseum, dat ook zeker een bezoek waard is. Het is in juni 2009 geopend en gebouwd over een opgraving van een Atheense wijk uit de Oudheid.
Wanneer u het Nationaal Archeologisch museum wilt bezoeken, kunt u het beste de metro nemen. In het Archeologisch museum vindt u voorwerpen die opgegraven zijn in heel Griekenland. U kunt er wel een hele dag doorbrengen.
zwbad017Op elk heel uur is de wisseling van de wacht te zien vóór het parlementsgebouw op het Syndagmaplein.
En vergeet u vooral niet te flaneren door de smalle straatjes van de Plaka, de oudste wijk van Athene, en Monastiraki met de vele winkels en taverne's.