Wanneer u besluit om vanuit Epidavros Olympia te bezoeken, doet u er goed aan vroeg te vertrekken. U hebt dan ter plekke genoeg tijd voor zowel de opgraving als het museum. U kunt dan zo nu en dan uitstappen in een leuk dorpje zoals Dimitsana. Dat maakt de reis zelf ook leuk. U rijdt door een prachtig landschap. Olympia8 (Small)
Vooral bij jongeren spreekt Olympia tot de verbeelding, omdat hier de bakermat ligt van de Olympische Spelen. De oudste spelen werden gehouden in 776 v.C. en werden gehouden ter ere van Zeus. Er stond een tempel waar Zeus werd vereerd en de zuilen van deze Zeus-tempel liggen als dominostenen op de grond. De totale opgraving is groot en mooi en laat veel zien. Zo ziet u ook de tempel van Hera, de vrouw van Zeus, met daarvoor het altaar waar vroeger geofferd werd. Op deze plaats wordt elke twee jaar nog het Olympische vuur aangestoken, zowel voor de zomerspelen als voor de winterspelen. Naast diverse overblijfselen van gebouwen uit de Oudheid is ook nog het stadium bewaard gebleven. U loopt door dezelfde ingang als waar vroeger de atleten het stadium binnentraden. 
Het museum is ook zeker een bezoek waard. Doordat Olympia eeuwen lang onder een dikke laag slip heeft gelegen, zijn veel beelden mooi bewaard gebleven. Deze kunt u in het museum bewonderen.
Tussen de opgraving en het dorpje Olympia is nog een museum. Dit museum is geheel gewijd aan de Spelen in de oudheid. Ook is er een museum van de moderne Olympische Spelen vanaf 1896 tot heden.