Eindelijk hebben we weer warm weer!!! Wat waren we daar aan toe. Vanaf Ushuaia hebben we het koud gehad.
De tocht vanaf Bariloche naar Puerto Varas was echt fantastisch. We gingen 4x een stuk in de bus en 3x een stuk met de boot. We gingen door verschillende Nationale parken, zowel Chileense als Argentijnse. Werkelijk de moeite waard. En we hadden mooi weer. Dat was volgens de gids erg bijzonder in een gebied waar het 220 dagen per jaar regent. We hebben dus genoten.

P. Varas was een leuk stadje. We bleven er twee nachten om uit te zoeken hoe we het beste naar Santiago konden reizen. Het bleek toch weer per bus en gelukkig was er plaats in de dagbus van 4 februari.
De tocht was erg mooi. Het landschap afwisselend en in de vertre zagen we de Andes. We vertrokken om 8.20 en kwamen om 22.30 aan. Een hele rit dus.
We namen een taxi naar het hotel en voor het eerst hebben we een kamer geweigerd. Basic is niet erg, maar het hok waar we hier in gestopt werden ging alle grenzen te buiten. We kregen een andere kamer, ruim en met alles erop en eraan. Alleen een dubbelbed, maar als zussen moet dat toch geen bezwaar zijn. Hier houden we het wel weer drie nachten uit.
Vandaag hebben we Santiago bekeken. Een heel andere stad dan Buenos Aires. We hadden een afspraak met een kennis van mij. Zij is met een Chileen getrouwd en het was leuk te horen over haar leven hier in Santiago.
Morgen gaan we naar Valparaiso, de havenplaats van Santiago. Ook hebben we besloten naar het noorden van Chili te vliegen en niet weer twee dagen in de bus te zitten. Zondag vliegen we naar Antofagusta. Vandaar reizen we weer verder per bus door de Atacamawoestijn naar Bolivia. Het is leuk om zo elke keer opnieuw te beslissen over de volgende fase van de reis.