Gisterochtend vertrokken we om 5.00 met de bus richting Punto Arenas. Het was al licht dus we hadden niet het gevoel midden in nde nacht te vertrekken. Het eerste stuk was erg mooi. We reden door de besneeuwde bergen met rivieren en watervallen. Later ging het landschap over in de pampa´s. In Rio Grande stapten we over op een andere bus. Om ongeveer 9.30 kwamen we bij de grens. Wat een belevenis. Eerst moesten we heel lang wachten. Geen idee waarom. Daarna naar binnen, wachten in de rij, paspoort afgeven, naar andere rij, wachten, paspoort terug. nergens iets te eten of te drinken te koop. Toen Argentinie uit.

Na een paar kilometer niemandsland kwamen we bij de Chileense grens. Daar begon het circus opnieuw. Toen moest ook alle bagage nog uit de bus en door de scan. Toen alles achter de rug was waren we 4 uur verder! Vandaar dat er 12 tot 14 uur staat voor deze rit. Na de grens eerst kilometers onverharde weg.
Eindelijk kwamen we bij de Straat van Magelhaens waar we met de veerboot overstaken. Er was enorm veel wind en het was koud. Maar alles werd goedgemaakt door de 4 of 5 wit-zwarte dolfijnen die ons begeleidden. Prachtig gezicht. Om 19.00 kwamen we aan in Punto Arenas. We gingen lopend naar het hotel, want het was niet zo ver lopen. We voelden ons even echte rugzaktoeristen.

Vanmorgen werden we wakker en hoorden het flink plensen. De eerste echte regen, maar gelukkig was het droog tegen de tijd dat we Punto Arenas gingen verkennen. Eerst gingen we de bus naar Puerto Natales regelen en de tickets voor de excursie naar Isla de Magdalena. Daar is een kolonie Magelhaenpinguins en we mogen ook het eiland op. We zijn erg benieuwd hoe dat is, om zo tussen de pinguins te kunnen lopen.
Het hotel is erg gezellig en makkelijk. We kochten eten in de supermarkt en dat konden we gewoon hier opwarmen en opeten. Zo nu en dan doen we het echt low budget.