Vandaag zijn we in in Puerto Natales angekomen na een busrit van 3,5 uur.
De laatste dag in Punto Arenas begon met regen. We waren al bang dat we onze pocho´s zouden moeten gebruiken, want we gingen naar Isla de Magdalena. Op dit eiland is een kolonie Magelhaenpinguins van 64.000 paren. Ze komen op het eiland broeden. Er waren daarom ook erg veel jonge pinguins, die hun bontvacht nog hadden. Het eiland ligt in de Straat van Magelhaens en het was 2 uur varen. We konden een uur op het eiland letterlijk tussen de pinguins lopen. Het was erg indrukwekkend. Gelukkig hield het om ongeveer 12.00 uur op met regenen en we vertrokken 3 uur. We hadden verder prachtig weer en dat is leuk voor de vele foto´s die we maakten.
Bij aankomst in P. Natales werden we afgehaald door de eigenaresse van het hotel. Het hotel is erg basic, maar de mensen erg vriendelijk.
We mogen de keuken gebruiken en hebben daarom eten bij de supermarkt gehaald.
Morgen gaan we naar het Nationale Park ´Torres del Paine´, het beroemdste park van Chili. Het moet erg mooi zijn. Zaterdag vertrekken we dan weer met de bus naar El Calafate. Alles wordt geregeld voor ons door de eigenaresse en we worden bij het hotel afgehaald. Makkelijk toch?