De gletcher Perito Moreno, waar we vandaag naar toe zijn geweest was werkelijk fantastisch. We hadden een tour met een gids. Hij vertelde dat de gletcher zo groot was als Buanos Aires!
We hadden genoeg tijd om er rond te lopen. Er zijn goede paden met trappen aangelegd. Je hoort constant het ijs kraken en soms breekt er een stuk af en valt dan in het meer, lake Argentino. Het klinkt als vuurwerk, want het gaat met flinke knallen gepaard. We zijn ook nog een uur met de boot het meer op gevaren . Zo konden we de ijsmassa vanaf het water zien i.p.v. van bovenaf. Erg indrukwekkend allemaal. Morgen hebben we nog een dag in El Calafate en dan nemen we de bus naar Bariloche. Dat is twee dagen en we overnachten in het stadje Perito Moreno. Vanmiddag hebben we na thuiskomst via internet de tocht van Bariloche naar Pto. Montt in Chili geboekt. Dat is een dagtour met 4x een bus en 3x een boot dwars door de Andes. Wat is internet toch handig. De bedoeling is om vandaar in een nacht- of dagtrein naar Santiago te gaan. Het was de bedoeling daar 30 of 31 januari aan te komen, maar dat is op z´n vroegst ´s avonds de 31e. We reizen dus aardig op schema.
We hebben hier in El Calafate een dag extra. Morgen gaan we daarom nog naar een grot met oude muurschilderingen en het museum.
Gisteravond hebben we in een beroemd restaurant heel veel vlees van de grill gegeten, parradilla, en het was heerlijk.
Straks misschien nandu, want dat staat hier ook op de kaart.