Melbourne

Vanuit Canberra zijn we met de bus en de trein naar Melbourne gegaan. Melbourne is een totaal andere stad dan Sydney. Sydney wordt gedomineerd door de haven, terwijl de rivier de Yarra Melbourne verdeelt in noord en zuid.

De eerste dag hebben we de stad bezichtigd. Net als in Sydney is er in Melbourne een gratis bus en hier zelfs een gratis tram. Deze doen alle belangrijke plekken van de stad aan en er wordt zelfs toeristische informatie gegeven. We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt, want het is hop on/hop off. Het scheelt veel lopen. De stad heeft erg vee bijzondere, moderne architectuur. Er is een zekere rivaliteit tussen Sydney en Melbourne, zoals in Nederland tussen 010 en 020.

De tweede dag zijn we met tour naar Phillip eiland geweest. Dit eiland is bekend vanwege de pinguinparade 's avonds na negen uur. het is zo'n twee uur rijden, dus moet je het wel georganiseerd doen. We vertrokken om 12.00 's middags en we bezochten verschillende plaatsen waar we vliegende vossen, koala's en kangeroe's zagen. de pinguinparade was echt fantastisch. Er is nog maar 1 kolonie en deze bestaat uit de kleinste soort pinguin, zo'n 33 centimeter hoog. Ze komen tussen 21.00 en 22.00 in groepen aan land en gaan dan naar hun nest. Ze komen uit het water en gaan weer terug totdat zich een groep gevormd heeft en dan rennen ze over het strand de duinen in naar hun nesten. De ouders roepen de jongen en dat is een speciaal geluid.

We waren laat terug in het hostel, waar we weer vroeg opstonden. We hadden een auto gehuurd om via de Great Ocean Road naar Adelaide te rijden. Dat is niet mogelijk per trein of bus, onze favoriete vervoermiddelen. Het was even zoeken om de juiste weg te vinden de stad uit. Na een uurtje reden we de beroemde weglangs de oceaan op. Het weer was fantastisch en de oceaan prachtig blauw. Er zijn overal mogelijkheden om te stoppen en te genieten van het uitzicht. We zijn vandaag door gereden tot de "Twaalf Apostelen". Dit zijn rotsformaties in de zee, die losgeomen zijn van de kust. Uiteindelijk worden ze letterlijk door het water verzwolgen.

Morgen rijden we verder naar Kangeroe eiland.