De Rock Tour

We kwamen om ongeveer 14.00 uur aan in Alice Springs. We gingen direct door naar een Dessert Park, waar we veel zagen en hoorden over het leven in de woestijn van Australie

Daarna werden we naar het hostel gebracht. De volgende ochtend moesten we vroeg op voor een tour van drie dagen naar Ayers Rock. Deze tour was echt een belevenis. Het was nog wel een eind rijden, het is zo'n 400 km. vanaf Alice Springs. Na zo'n 500 km stopten we voor een ' ' wandeling' van 3 uur bij de Kings Canyon. Het was een zware tocht, vooral het eerste stuk. Dat was steil omhoog. Maar daarna hadden we het ene mooie uitzicht na het andere. We moesten 3 liter water meenemen, anders mochten we niet mee. Die hadden we ook wel nodig, het was erg heet. Het was absoluut de moeite waard.

Toen gingen we door naar de kampeer plaats. Eerst moesten we zelf hout zoeken voor het kampvuur. Onze gids Cooper maakte het eten op het vuur. We zaten rondom het kampvuur op onze ' swag'. Dat was onze matras met tentzeil waarin we sliepen. In de woestijn kan het 's nachts flink afkoelen, maar in onze swag hadden we het zeker niet koud. Na het ontbijt de volgende ochtend gingen we verder.

Eerst gingen we naar Kata Tjuta, beter bekend als ' De Olga's'. Onze gids vertelde ons erg veel over de cultuur van de Aboriginals, of liever de indiginous. Hij wist er heel erg veel vanaf en het was erg interessant. We liepen ook weer zo'n 3 uur met het benodigde water bij ons.

bij de parkeerplaats voor de komende nacht konden we even zwemmen. Nog nooit zo genoten van een zwempartij. Hierna gingen we naar een cultuurcentrum van de lokale bevolking. We zagen een video met dansende vrouwen. We konden veel lezen over de verschillende stammen en in de winkel kunst kopen, gemaakt door de lokale mensen. De opbrengst gaat 100% naar de verschillende bevolkingsgroepen. Er leven in Australie zo'n 250 verschillende stammen en er bestaan ongeveer 700 verschillende talen.

Het laatste stuk van de dag gingen we al naar Uluru, zoals Ayers Rock heet voor de indiginous. We liepen al een stuk langs de enorme rots. Het is een monolithos, een steen uit een geheel. Er steekt slechts 348 meter boven de grond uit. Onder de grond is de rots nog ruim 7 kilometer lang. Hij is eigenlijk gewoon grijs, maar er zit veel ijzer in. Door de regen oxideert het ijzer en kleurt de rots oranje. Na de wandeling gingen we naar een plek waar we goed de zonsondergang konden zien. Met ons vele anderen. Coopermaakte ons avondeten. kip met pasta en groente. De zonsondergang was fantastisch. Toen we op de campingplaats terug waren, maakten we nog een korte wandeling naar een open plek, waar we de sterren goed konden zien. We hadden ook het geluk dat het volle maan was. Cooper vertelde over het Zuiderkruis en hoe je daarmee het zuiden kunt bepalen.

We gingen weer in onze swags. Niet voor lang, want we zouden ook naar de zonsopgang gaan kijken. Dat deden we op dezelfde plaats en cooper zorgde voor ons ontbijt. Fantastisch te zien hoe de zon de hemel kleurt en achter ons de maan ook nog aan de hemel staat. Na het ontbijt gingen we verder met onze wandeling van 2 uur langs de Rock. De gehele omvang is 9.4 km. Wij deden er 2.5. Op sommige plekken mogen er geen foto's gemaakt worden. Voor de Indiginous people is het heilige grond er soms vinden er ceremonien plaats. Er zijn speciale mannen en vrouwen plaatsen. Cooper vertelde weer veel mythen uit deze interessante cultuur. We gingen weer richting Alice Springs, maar stopten nog bij Mount Connor, ook een belangrijke plek in de mythologie. Op dezelfde plek zagen we een van de zoutmeren uit dit gebied. Alle drie dagen waren fantastisch en we waren doodmoe toen we eindelijk weer in Alice Springs aankwamen. s' Avonds met een deel van de groep gezamenlijk gegeten en bestookten wwe cooper nog met een heleboel vragen. We weten nog lang niet alles, maar gelukkig is er tegenwoordig internet, waar we vast nog een heleboel op kunnen vinden als we weer thuis zijn.