De snelste manier om in Griekenland te komen is met het vliegtuig. Vanaf Amsterdam vliegen KLM , Transavia en Aegean elke dag op Athene. Transavia viegt ook vanaf Einhoven en vanuit Keulen vliegt German Wings. Alitalia en Swissair hebben vaak aanbiedingen naar Athene met een korte tussenstop. Men kan op het vliegveld een auto huren. Op de luchthaven zijn de meeste grote autoverhuur bedrijven aanwezig.
Een aantal gasten van ons heeft een auto gehuurd bij een bedrijf 10 km vanaf de luchthaven en dat was hen zeer goed bevallen, economycarrentals.
U wordt an de luchthaven gehaald met een busje en gaat naar hun kantoor, als de auto weer bij hun wordt teruggebracht dan worden u weer naar de luchthaven gebracht.

Epidavros is nu ongeveer 1,5 tot 2 uur rijden via de nieuwe snelweg.

Een reis met de auto vanuit Nederland duurt aanmerkelijk langer, maar is ook zeker niet onmogelijk. U rijdt via Oostenrijk of Zwitserland naar Italië. Daar kan men op diverse plaatsen de boot nemen naar Patras. Venetie (32 uur) en Ancona (20 uur) bieden de beste mogelijkheden. Op de boot zult u zeker al een vakantiegevoel hebben. Vanaf Patras is het 2 tot 2,5 uur rijden naar Epidavros. Voordeel is dat men in Griekenland geen auto hoeft te huren.

Routebeschrijving Athene-Epidavros

Vanaf het vliegveld volgt u de borden richting Athene. Na enkele kilometers verschijnt Elefsina op de verkeersborden. Hierna blijft u de borden volgen met Elefsina/Korinthe. Het is de nieuwe snelweg om het centrum van Athene heen (tol 2,80 euro). Aan het einde van deze snelweg gaat de weg over in de snelweg naar Korinthe (tol 2x  totaal 3,90 euro). Vlak voor Korinthe is de afslag naar Epidavros. De weg die u nu opgaat is een zeer mooie maar bochtige kustweg, rij dus voorzichtig. U komt door diverse leuke authentieke Griekse plaatsen. Na ongeveer een half uur rijden ziet u rechts de afslag Nea Epidavros, u gaat gewoon rechtdoor. Net voorbij de Avin benzinepomp is de eerste afslag (linksaf) naar Archaia Epidavros, maar deze laat u ook liggen en u blijft de weg volgen. Links ziet u twee restaurants Stork, u rijdt nog steeds goed en bent er bijna. Na verscheidene bochten is er een afslag rechts naar Archaia Epidavros, hier staan veel lantaarnpalen, deze afslag neemt u en onderaan de afslag gaat u links de brug onderdoor. Na 50 meter ziet u rechts een zand en grindhandel ter hoogte van de rotonde, hier rechts aan houden en 25 meter verder is de taverne "Komvos". Net vóór de taverne "Komvos" neemt u rechts een weggetje omhoog. Dit is de weg naar ons huis, dat is het laatste huis helemaal bovenaan. U rijdt ons erf op door de rode poort en gelijk links is een parkeerplaats.

Extra uitstapje; Op 600 meter voor de afslag Epidavros op de snelweg naar Korinhe kunt u afslaan naar Istmia (bruin toeristen bord en exit A Korinthos), hier komt u bij het Kanaal van Korinthe.

Het is zeker de moeite waard om hier even een kwartiertje de benen te strekken en over de brug van het kanaal te lopen. Van hieruit vervolgt u de weg naar Korinthe, na honderd meter neemt u de afslag linksaf naar Epidavros.


Mobiele nummer Mandi 00 30 6978084556

 

{phocamaps view=map|id=1}