Bent u op zoek naar een vakantielokatie? Dan bent u bij ons op de goede plek.

De belangrijkste zaken eerst;

Hieronder de uitgebreidere beschrijving over ons appartement.

Wij, Marinus en Ineke van Wijhe, wonen op de Peloponnesos in Epidavros, een vissersdorp aan de Saronische golf. De Peloponnesos is het zuidelijke vaste land van Griekenland. Hier vindt u naast zon, zee en een mooie natuur ook veel historische plaatsen. Het grote theater van Epidavros is wereldberoemd en in de maanden juli en augustus worden hier nog de klassieke tragedies en komedies opgevoerd. Mycene, Sparta en Olympia zijn boeiende historische steden die een bezoek waard zijn, maar ook Athene is makkelijk bereikbaar. Alle ingredienten voor een onvergetelijke vakantie zijn hier aanwezig.

Even binnen kijken.

Of vlieg er overheen.

Of vlieg er overheen.

Het appartement

Het appartement is onderdeel van ons huis, doch zo gelegen dat voor beiden privacy is gewaarborgd. De entree met terras is aan de zijkant en aan de voorkant is een groot terras met een prachtig uitzicht.
Het appartement bestaat uit drie compleet ingerichte kamers: een zitkamer met keukenblok en twee aparte slaapkamers. In de zitkamer staat een tweepersoons bedbank en in de beide slaapkamers staan twee eenpersoons bedden. Bovendien zijn er extra vouwbedden en een kinderbedje aanwezig, evenals bedlinnen en handdoeken.
In de zitkamer staan een tv en een cd speler. We hebben satelliet televisie en alle vrije kanalen op Astra 19.2 en 23.5 zijn te ontvangen. Heeft u in Nederland bijvoorbeeld een canaal digitaal smartcard dan kan deze bij ons gebruikt worden. Ook is er een Wifi aansluitingl dus internetten kan voor degenen die een laptop, tablet of smartphone meenemen.
Bij het keukenblok is alles aanwezig om maaltijden zelf te bereiden. Er is een koelkast en ook een magnetron.
Er zijn twee badruimten met douche, wastafel en toilet. Wassen is mogelijk, want er zijn een wasmachine en strijkplank met strijkijzer. Naast het appartement, dus uit het zicht, zijn waslijnen.
Het zwembad met terras en BBQ zijn 24 uur per dag vrij te gebruiken.
Een eigen (huur)auto is van belang, zeker om diverse uitstapjes te kunnen maken. Er zijn reisgidsen en wegenkaarten aanwezig.
En last but not least... het zwembad is 24 uur per dag vrij te gebruiken!

De ligging

Het appartement ligt op een berg met uitzicht over een vallei en de Saronische golf. Om het huis is veel ruimte met olijfbomen en fruitbomen, vooral sinaasappels en citroenen.
De afstand naar het dorp Archaia Epidavros is 2 km en de zee is op 3 km afstand. Er zijn diverse stranden, bestaande uit grof zand. Strandstoelen zijn gratis aanwezig op de stranden rechts van het dorp, waar ook de campings zijn. Links van het dorp zijn nog twee stranden zonder terrasjes en strandstoelen. Er is wel een omkleedhokje.

Het dorp Epidavros

Archaia (ook wel Palea) Epidavros is een gezellig dorp. Het heeft ongeveer 2000 inwoners. Er zijn diverse bakkers, slagers en supermarkten. Ook zijn er een boekhandel, een postkantoor en aan de haven zijn twee pinautomaten. Natuurlijk ontbreken de souvenierwinkeltjes niet. Zowel in het dorp als aan de haven zijn gezellige restaurants. Aan de haven, bij de trap naar de kerk, is de duikschool 'Epidive'.

De omgeving

Epidavros is vooral bekend om het antieke theater. Het is het grootste en best bewaard gebleven theater uit de Griekse oudheid. In de maanden juli en augustus worden er elke vrijdag- en zaterdagavond voorstellingen gegeven. Op het schiereiland bij de haven is ook een klein theater. Hier worden in de maand juli in het weekeinde muziekvoorstellingen gegeven.
In de directe omgeving zijn diverse kerkjes en kloosters te bezoeken.
Op het schiereiland Argolida, waar Epidavros op ligt, zijn diverse leuke dorpjes met stranden, bijvoorbeeld Nea Epidavros, Korpos, Kilada en Ermioni. Diverse Argosaronisch eilanden kunnen bezocht worden, waarvan Aegina, Poros en Hydra zeker de moeite waard zijn. Het schiereiland Methana is bekend om zijn vulkaan. Een pad omhoog door de gestolde lava brengt u naar de krater.

Dagtrips

Vanuit Epidavros zijn alle bezienswaardigheden op de Peloponnesos evenals Athene te bezoeken. Diverse mogelijkheden voor uitstapjes vindt u al op deze website, maar in het appartement ligt ook een boek "Tips voor trips" met informatie en routes.
Met de auto zijn er legio mogelijkheden. Het stadje Nauplio is erg gezellig, met name het oude gedeelte, met veel winkeltjes en restaurants en een markt op woensdag- en zaterdagmorgen. Vanaf de burcht Palamidi heeft u een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Historisch plaatsen zijn ook Korinthe, Argos en Mycene. Argos is een gezellig winkelstadje met een grote markt op woensdag en zaterdag. Korinthe is bekend vanwege het beroemde Kanaal van Korinthe. Ook heeft de apostel Paulus hier gewoond en gewerkt. Op de archeologische site ziet u zijn 'preekstoel' nog waarvanaf hij de KorinthiĆ«rs toesprak. 
Voor wie graag verder weg wil zijn er vele mogelijkheden: Olympia, Sparta en Mistras, Monemvasia en Mani met de grotten van Dirou. U rijdt door een prachtig landschap. Tijdens de rit zult u vele door en door Griekse stadjes tegenkomen en langs de kust strandjes waar soms geen of maar enkele badgasten zijn.

Athene

Voor diegenen die met het vliegtuig komen is het soms mogelijk Athene al direct te bezoeken. Men kan op het vliegveld een auto huren, zowel vanuit Nederland als direct na aankomst. Athene is een miljoenen stad, waarvan een bezoek aan het historische centrum een must is. De Akropolis, Plaka, Syndagmaplein, men moet er geweest zijn. In het Archeologisch museum liggen vondsten uit heel Griekenland. Vanaf Epidavros is het ongeveer 1,5 tot 2 uur naar het centrum van Athene, dus is het ook mogelijk later een bezoek te brengen vanuit Epidavros.